Blog |

Coaching en familieopstellingen

Waar word ik in mijn werk nog meer blij van naast mijn cliënten begeleiden naar een gezondere leefstijl met meer bewegen, anders eten en minder medicatie?

Ja dat is coaching!
De blijdschap en voldoening die ik ervaar als een cliënt stappen zet uit eigen beweging enkel door te luisteren, vragen te stellen en oefeningen te doen.
De laatste tijd maak ik ook gebruik van familieopstellingen om bij de cliënt inzicht te krijgen in belemmeringen en gedragingen. Dit kan met “levende” represanten, maar ook met poppetjes. Echt waar, het effect met poppetjes is net zo groot als met ‘levende” represanten.
Werken met familieopstellingen is helend om hardnekkige patronen te kunnen herleiden tot je familiesysteem van herkomst. Inzicht krijgen in jou plek en daadwerkelijk op jou plek gaan staan in het familiesysteem is geen quick fix, maar een proces.

Verantwoordelijkheden en lasten overnemen die niet van jou zijn, veelvuldig in conflict komen met autoriteiten, burn-out en stress klachten, niet goed voor jezelf zorgen en zo meer kunnen het gevolg zijn van niet op je juiste plek staan in het jou systeem van herkomst.
Als het je niet lukt om je leven vorm te geven zoals je dat eigenlijk graag zou willen heeft vaak een oorsprong in je jeugd.
Als systemisch begeleider kan ik je laten inzien en verbinden met jou systeem van herkomst. Eventuele lasten weer terug te geven, met als gevolg dat je leven meer gaat stromen als je op de juiste plek in jou “familie fontein” staat. Het pure voelen en ervaren zonder alles te verklaren met ons hoofd!

Hoe mooi is het om dat te kunnen inzetten. Wat heb ik toch leuk werk 🙂

Danielle

Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Hoogsensitiviteit

Dankbaar en blij word ik van de gesprekken die ik dagelijks voer met zowel nieuwe cliënten als die al langer bij mij komen. Dat wat de ander vertelt gaat gepaard met een lach en een traan.