Met alleen voeding aanpakken
ben je er nog niet

Coaching

Mijn jarenlange ervaring als diëtist heeft mij geleerd dat alleen voeding aanpakken niet effectief is.

Op een gegeven moment geeft ons lijf aan “stop, tot hier en niet verder”. Wat hebben je klachten jou te vertellen? Waar zeg jij “ja” tegen, terwijl jij “nee” zou moeten zeggen? Durf jij een stapje dieper te maken en echt aan de slag te gaan met een oplossing die blijvend is?

Elk coachingstraject is anders, afhankelijk van de hulpvraag en de vooraf ingevulde vitaliteitscheck.

In de vitaliteitscheck ga je vragen beantwoorden vanuit een aantal thema’s als:

 • Hoe gezond leef je? Wat is gezonde voeding? Heb je een gezond gewicht? Voel je je fit en energiek? Neem je genoeg tijd voor rust en ontspanning en beweging?
 • Wie ben jij? Welke kernwaardes zijn voor jou echt belangrijk in je leven? Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen?
 • Welke gedachten en overtuigingen heb je allemaal? Waar lig jij wakker van en waarom? En helpen je gedachtes je om je doelen te halen, of belemmeren ze je?
 • Hoe ga jij om met je partner, familie, vrienden, collega’s? Ben je je bewust van je eigen emoties en emoties van anderen? Hoe ga je om met de emoties van anderen?
 • Persoonlijk leiderschap. Welke doelen stel jij je in het leven? Waar word je blij van? Neem jij zelf het stuur van je leven in handen? Welke keuzes maak je om je doelen te bereiken? Behaal je je doelen?

Jij en ik gaan samen op weg in een persoonlijk coachtraject, en werken aan de punten die bij jou vooral om aandacht vragen.

Zes pijlers van het leefstijlroer

Coaching op vitaliteit, leefstijl en gedrag is nodig voor een brede verandering. Een gezonde leefstijl heeft zes pijlers. Als die in balans zijn dan heeft dat een positieve invloed op onze lichamelijke én geestelijke gezondheid. Deze pijlers zijn:

 • Voeding
 • Beweging
 • Slaap
 • Sociaal
 • Ontspanning
 • Zingeving.

Vereniging Arts en Leefstijl heeft dit vormgegeven in het Leefstijlroer en die zet ik in als ondersteuning in ons coaching gesprek.

Neem jij zelf het stuur van je leven in handen?

Meer grip op jouw leven

Ook kan het nodig zijn om inzicht te krijgen in de diepere laag van je gedrag, emotie en overtuiging. Hiervoor zet ik Systemisch Coachen in. Systemisch coachen is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in de systemen waar jij op dit moment in zit (gezin, sport, werk, privé) en systeem van herkomst (je familie). Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag en wat je belemmert in ontwikkeling en groei. 

Opstellingen zijn helpende in het maken van je keuzes, werken helend en te zien wat er is en zichtbaar mag worden vanuit de verschillende systemen waar jij je in beweegt en vanuit jou familiesysteem. Dit resulteert in meer rust en grip op je leven te krijgen.

Hiervoor maak ik gebruik van voorwerpen, poppetjes, vloerankers, opstelling in de mind en represanten.

Wil je meer weten over wat mij zowel bezig in mijn werk als persoonlijk? Lees dan vooral mijn blog.

Coachtraject van 6 maanden

Een coachtraject met Daniëlle hoe werkt dat dan?

Een coachtraject is altijd persoonlijk en op maat. Ik bied bijvoorbeeld een coachtraject van 6 maanden aan. Tijdens deze 6 maanden trappen we af met een intakegesprek. Daarna hebben we dan nog 5 sessies van elk 1-1,5 uur.
Aan de workshop Haal meer energie uit je voeding kun je gratis deelnemen. 

Kosten: € 499,-

 

Voor- en Najaarsboost

Het voor- en najaar zijn altijd van die typische momenten dat je lijf en hoofd wel een boost kunnen gebruiken. Een fijne basis voor de zomer leggen of heb je juist wat moeite met je voeding in combinatie met de donkere dagen? 

Ik bied een voor- en najaarsboost aan. Ook hier gaat een intake vooraf aan 2 coachsessies van elk 1-1,5 uur.
Aan de workshop
Haal meer energie uit je voeding kun je gratis deelnemen. 

Kosten: € 199,-

Over die donkere dagen schreef ik eerder een blog. 

 

Coaching zit niet in de basisverzekering, soms in een aanvullende verzekering. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. Veel werkgevers reserveren budget hiervoor voor medewerkers. Je kunt navraag doen bij je leidinggevende of de HR afdeling om erachter te komen in hoeverre dit voor jou mogelijk is.