Met alleen voeding aanpakken
ben je er nog niet

Coaching

Mijn jarenlange ervaring als diëtist heeft mij geleerd dat alleen voeding aanpakken niet effectief is.

Op een gegeven moment geeft ons lijf aan “stop, tot hier en niet verder”. Wat hebben je klachten jou te vertellen? Waar zeg jij “ja” tegen, terwijl jij “nee” zou moeten zeggen? Durf jij een stapje dieper te maken en echt aan de slag te gaan met een oplossing die blijvend is?

Elk coachingstraject is anders, afhankelijk van jouw hulpvraag.

Meer grip op jouw leven

Kom je vaak dezelfde patronen tegen in jezelf en lukt het niet deze te doorbreken? Loop je vast in bepaalde vlakken van je leven? Heb je last van chronische aandoeningen of andere lichamelijke klachten als reuma, Diabetes Mellitus, een schildklieraandoening of iets anders? 

Een familieopstelling is een krachtige methode om dieper inzicht te krijgen in jouw relaties, patronen, blokkades en talenten. Maar ook wat heeft jouw lichamelijke klacht of chronische ziekte je te vertellen?

Wil jij onderzoeken of steeds terugkerende patronen of ziekten en lichamelijke klachten afkomstig zijn uit jouw familiesysteem van herkomst?

Ben jij aanwezig in je lichaam, of beleef je het vooral vanuit je hoofd? Ben jij in verbinding met je lichaam jou wil vertellen? Kun je spanning waarnemen? Waar kan de levensenergie vrij stromen en waar zitten blokkades?

Dit alles gaan we onderzoeken tijdens een opstelling en jouw vraag centraal stellen op zoek naar antwoorden die gezien willen worden. Hiervoor maak ik gebruik van voorwerpen, poppetjes, vloerankers, opstelling in de mind en represanten.

Wil je meer weten over wat mij zowel bezig in mijn werk als persoonlijk? Lees dan vooral mijn blog.

Coaching op gedragspatronen

Gedragspatronen bepalen in hoge mate hoe we als kind en later als volwassenen functioneren. Als je volwassen bent kan een bepaald gedrag wat je altijd deed en nog doet je in het hier en nu behoorlijk in de weg gaan zitten. Het is onderdeel van jouw karakter geworden en past binnen jouw comfortzone. Wil jij ook:

  • Loskomen van hardnekkige oude gedragspatronen?
  • Zelfvertrouwen voelen en leren begrenzen?
  • Keuzes leren maken vanuit je eigen kracht, zonder na te denken wat een ander ervan vindt?
  • Minder stressgevoelig zijn?
  • Minder eetbuien hebben?
  • Verbonden zijn met jezelf en je omgeving
  • Rust en ruimte voelen, zowel in je werk als prive?
 
Om bepaalde gedragspatronen los te laten moet jij je bewust worden van je denkpatronen, gedragingen gevoelens en emoties. Niet het gedrag zelf maar wel dat we het ook doen wanneer het geen doel dient. Chronische stress en frustratie is vaak het resultaat.. Hierdoor raak je uit verbinding met jezelf en anderen en dit geeft stress, verdriet en uiteindelijk kun je gedrag gaan vertonen die ver van je afstaat zoals schreeuwen, angst, jaloezie of boos zijn. Uiteindelijk kun je in een burn-out raken of je relaties met anderen gaan eronder lijden, zowel in je werk als privé.

Om je bewust te worden van je gedrag en dat van anderen werk ik met de hoob®-methode. Deze methode leert je herkennen van je eigen gedragspatroon maar ook die van anderen. Het traject duurt ongeveer 6 maanden, inzicht in gedragspatronen, doen van 1 of meerdere familieopstellingen en afleren van het gedrag als het geen doel dien en aanleren van nieuw gedrag. 

Wil jij leren hoe je dicht bij jezelf kunt blijven en hoe jij gedragspatronen kunt doorbreken welke niet passen in sommige situaties? Maak dan een afspraak. Gaan wij aan de slag met jouw vragen:  “Waar wil ik van af?” “Waar heb ik last van?” 

De hoob® methode is een doelgerichte methode bij het doorbreken van harde vastzittende gedragspatronen en het blijvend aanleren van ander gedrag. Deze methode is zeer breed toepasbaar. Onder meer bij stress en burn-out preventie en herstel, geen goede relatie met voeding en bewegen, negatief zelfbeeld, lichamelijke klachten, maar ook loopbaan-en functioneringsvraagstukken, teamontwikkeling, relatietherapie, persoonlijk leiderschap.

 

Coachtraject

Een coachtraject met Daniëlle hoe werkt dat dan?

Een coachtraject is altijd persoonlijk en op maat. Begeleiding duurt gemiddeld 6 maanden. Tijdens deze 6 maanden starten we met een intakegesprek en kijken wat jij nodig bent. 

 

Kosten: op aanvraag

Voor- en Najaarsboost

Het voor- en najaar zijn altijd van die typische momenten dat je lijf en hoofd wel een boost kunnen gebruiken. Een fijne basis voor de zomer leggen of heb je juist wat moeite met je voeding in combinatie met de donkere dagen? 

Ik bied een voor- en najaarsboost aan. Ook hier gaat een intake vooraf om te kijken wat jij graag wilt.

Kosten: op aanvraag

Over die donkere dagen schreef ik eerder een blog. 

 

Coaching zit niet in de basisverzekering, soms in een aanvullende verzekering. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. Veel werkgevers reserveren budget hiervoor voor medewerkers. Je kunt navraag doen bij je leidinggevende of de HR afdeling om erachter te komen in hoeverre dit voor jou mogelijk is.