Over mij

Voor mijn opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik 2 jaar als apothekersassistente gewerkt. Leuk maar het studerende leventje trok mij wel heel erg aan. Na het afronden van mijn studie ben ik 5 jaar werkzaam geweest als diëtist in ziekenhuizen her en der in het land. Deze klinische ervaring kwam mij goed van pas toen ik een eigen praktijk ging starten. Met de geboorte van mijn zonen kwam ik erachter dat het indelen van mijn eigen agenda erg bij mij past en beter te combineren met mijn gezin.

In de ruim 20 jaar dat ik nu werkzaam ben als diëtist heb ik veel kennis, ervaring en nieuwe inzichten opgedaan en blijf ik mij graag ontwikkelen. Hierdoor ben ik er van overtuigd dat er een totaalaanpak nodig is. Stressreductie, dagelijks extra beweging, goede nachtrust, ontspanning en bovenal welke voeding goed is voor ons lijf. Deze totaalaanpak is nodig om chronische ziekten om te keren en medicatie af te bouwen en om de toename van overgewicht, geestelijke en lichamelijke klachten aan te pakken.

Het kiezen van goede voeding hoeft niet moeilijk te zijn!

Dit gevoel is een aantal jaren geleden versterkt. Ik haalde toen zelf geen energie meer uit mijn werk, was zelf toe aan een nieuwe uitdaging en moe van een verkeerde balans in mijn leven. Zowel persoonlijk als in mijn werk heb ik een enorme groei doorgemaakt. Na mijn vakinhoudelijke opleiding bij Voeding Leeft/Keer Diabetes 2 Om, ben ik de Leefstijl en Vitaliteit Coach opleiding gaan doen voor meer persoonlijke ontwikkeling en kwam daardoor steeds meer bij mijn eigen verlangen en hoe ik mij verder wil ontwikkelen. Doe ik dat vanuit mijn hoofd en hollende bestaan of vanuit mijn hart met meer rust en vanuit intuïtie. De opleiding Familieopstellingen en Systemisch Coachen heeft mij geleerd op een andere manier te kijken. Niet alleen naar het individu, maar naar het grotere geheel.

Ik word blij van mijn familie en huisdieren, doe aan yoga en meditatie, beweeg dagelijks extra en ben altijd op zoek naar een goede kwaliteit voeding. En niet te vergeten zorg ik voor een goede nachtrust en ontspanning.  

Voor mij is dit nu de goede balans in mijn leven en ik heb daarnaast het plezier weer terug gekregen in mijn werk. Want daar ligt mijn drive, het omkeren van chronische ziekten en verminderen van medicatie, waarbij ik voeding inzet als medicijn! 

Wil je meer weten over wat mij zowel bezig in mijn werk als persoonlijk? Lees dan vooral mijn blog.

Afgeronde opleidingen

2023: scholing Haptonomie
2022: hoob®  gedragscoach
2020: Systemisch Coach en Familie Opstellingen
2018:  Leefstijl- en Vitaliteit Coach en Trainer
2013:  Jaaropleiding Insuline Resistentie Voeding Leeft en Keer Diabetes2 Om
1999:  Voeding- en Diëtetiek
1993:  Apothekersassistent

Aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Diëtisten
Kwaliteitsregister Paramedici