Blog |

Pak Hypertensie aan

Eind 2020 kreeg ik de leuke vraag vanuit Arts en Leefstijl om als co-auteur mee te werken aan de handleiding “Pak Hypertensie Aan”.

Ik vind dit leuk omdat ik in de praktijk zie dat zorgverleners gewend zijn om medicatie op te bouwen, maar afbouwen wordt nog niet zoveel gedaan en daar is nog veel onbekendheid in.
Als mensen namelijk aan hun leefstijl gaan werken, waardoor ze anders gaan eten, meer bewegen en afname van lichaamsgewicht en taille omvang, zie je dat de huidige medicatie vaak te hoog is gedoseerd en mensen hierdoor klachten krijgen. Afbouwen is dan zeer wenselijk maar hoe bouw je af en hoeveel?

De disciplines die meewerkten aan de handleiding “Pak Hypertensie Aan” kwamen uit verschillende werkvelden. Hierdoor is een mooie samenwerking tot stand gekomen en hebben we inzicht gekregen in elkaars kennis en kunde. Voor het voedingsgedeelte heb ik mij als diëtist verdiept in wetenschappelijke literatuur en de laatste inzichten op het gebied van hypertensie en voeding.

In de supermarkten en op elke hoek van de straat is steeds meer bewerkt eten te vinden. Bewerkt eten waar veel zout is toegevoegd om smaak aan de producten te geven. Door de vele bewerkingen die een product ondergaat blijven er steeds minder vitamines en mineralen behouden. Al deze factoren bij elkaar zorgen voor overgewicht en verhogen de bloeddruk. Kies voor PUUR, VERS en ONBEWERKT is daarom de kern van mijn boodschap!

Andere co-auteurs hebben hun kijk gegeven op het ontstaan van hypertensie en hoe deze om te keren door stoppen met roken, welke andere medicatie heeft een negatieve invloed op lichaamsgewicht en bloeddruk en wat kunnen we nog meer doen om Hypertensie te keren?

Dit alles heeft geleid tot deze mooie en bruikbare handleiding! Lees hier meer en bekijk de video op de website van Arts en Leefstijl.

Ik hou heel erg van samenwerken met andere disciplines. Hierdoor leren we van elkaar en verbinden en versterken we elkaar waar de patiënt alleen maar beter van kan worden.
Dit is voor mij optimale zorg leveren in Leefstijl als Medicijn! Een pil kan altijd nog als Leefstijladviezen niet voldoende helpen!

Danielle

Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

De vrouwelijke energie en hormonen

Vrouwelijke energie in een wereld vol mannelijke energie.

Hoogsensitiviteit

Dankbaar en blij word ik van de gesprekken die ik dagelijks voer met zowel nieuwe cliënten als die al langer bij mij komen. Dat wat de ander vertelt gaat gepaard met een lach en een traan.

IKIGAI

Laatst kwam mijn oudste zoon bij mij staan en vertelde dat hij als opdracht voor school iets moest schrijven over zijn Ikigai. Uh wat???

Bewegen

Dat mensen nu zwaarder worden wijten ze steevast aan de Corona tijd waarin de sportscholen dicht zijn, ze hun fietstochtje naar het werk niet meer maken en de hoofdmaaltijden groter zijn en er meer tussendoor gegeten of gedronken wordt.