Workshop |

Vegetarisch

Leer hoe je met biologische en (lokale) seizoensproducten een evenwichtige vegetarische maaltijd op tafel op zet.

Wil je vaker vegetarisch gaan eten? En dan graag zonder de kant-en-klare burgers met allerlei toevoegingen zoals smaakversterkers en conserveermiddelen waar je helemaal niets aan hebt? Dat kan! Vegetarisch eten is namelijk meer dan alleen het vervangen van het vlees op het bord.
In deze kookworkshop leer hoe je met biologische en (lokale) seizoensproducten een evenwichtige vegetarische maaltijd op tafel op zet. Je gaat aan de slag met verschillende eiwitbronnen zoals tofu, noten, zaden en pitten, zuivel, eieren, seitan en peulvruchten en je maakt hiermee allerlei smakelijke gerechten. Daarnaast leer je ook hoe je granen en peulvruchten kunt combineren om zo een optimaal eiwitaanbod te creëren. Dus meld je snel aan voor een avondje gezellig samen koken en ontdek dat vegetarisch koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

Na afloop van de workshop:

  • Ben je op de hoogte hoe je een gezonde vegetarische maaltijd samenstelt
  • Weet je alles over dierlijke- plantaardige eiwitbronnen en hoe je deze kunt combineren in de lekkerste gerechten
  • Bezit je over voldoende inspiratie om zelf de smakelijkste combinaties in je eten te maken
  • Kun je zelf een smakelijke vegetarische burger maken
  • Weet je welke granen en peulvruchten je kunt samenbrengen in een maaltijd, om zo een volwaardig eiwitaanbod te krijgen
  • Word je geïnspireerd om gezonder te leven
  • Ga je naar huis met een volle maag en natuurlijk een boekje vol lekkere recepten

Kortom, we maken er een leerzame, gezellige en smakelijke avond van.

Tip: een workshop kun je ook aan iemand cadeau geven!

Wanneer

Op aanvraag bij voldoende deelname

Tijd

Nader te bepalen

Waar?

Multifunctioneel centrum de Bolder
Dobbe 29
8032 JW Zwolle

Kosten

€ 59,50

Een workshop kan regelmatig vergoedt kan worden via de zorgverzekering of uit de ketenzorg en verschilt per aanmelding.

Aanmelden