Ons lijf laat je voelen wat goed is voor jou, en wat niet. Maar luisteren we daar ook naar?

Voeding

We zijn gewend om ons hoofd te gebruiken en daardoor verliezen we steeds meer de verbinding met ons lichaam. We weten niet meer welke voeding goed voor ons is en worden beïnvloed door kreten op de verpakking en kopen “geknutselde” voedingsmiddelen. Door deze voedingsmiddelen te blijven eten waarvan de industrie zegt dat ze goed voor ons zijn, blijven we ons brein en lijf voeden met (nep)suikers en bewerkte koolhydraten en vetten. Ik zie steeds vaker dat eten vulling is geworden in plaats van voeding wat ons lijf echt nodig heeft.

De tailleomvang neemt toe en we krijgen steeds meer lichamelijke klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, buikklachten en/of gewrichtsklachten. Signalen die we dagelijks opmerken, maar vaak worden genegeerd.

Willen we het aanpakken dan zijn we geneigd het zoveelste afvalboek te kopen, een shake te nemen of een pil te slikken. Dit lijkt in eerste instantie doeltreffend en geeft snel resultaat. Echter op de lange termijn zie je vaak het bekende jojo effect en hiermee verander je je brein niet.

Ik gun de mensen die bij mij komen iets anders. Niet de snelste en de makkelijkste weg. Wel de meest waardevolle en gezonde weg voor een blijvende verandering.

 

 

“Waarom eet ik eigenlijk door als ik vol ben?”

“Waarom blijf ik zin houden in zoetigheid?”

Jouw relatie met voeding

Door te ontdekken wat er onder onze relatie met voeding ligt en waarom het een schijnbare grip op jou leven heeft, krijg je inzicht om het aan te pakken. 

Inmiddels weten we dat een verandering van leefstijl leidt tot het verminderen of zelfs verdwijnen van de aandoening. Door overgewicht, met name rondom de buikstreek, ontstaat insulineresistentie. Dit veroorzaakt niet alleen Diabetes Mellitus maar ook andere chronische ziekten en klachten. 

Ik ben gespecialiseerd in het omkeren van Diabetes Mellitus 2. Door mijn advies  kunnen mensen vaak stoppen met insuline spuiten en medicatie minderen. Wie wil dat nu niet!

Mijn kennis en ervaring heb ik opgedaan bij Voeding Leeft door als diëtist betrokken te zijn bij de Keer Diabetes2 Om groepen.

“Wanneer is het voor jou: nu is het genoeg en pak ik door?”

Verantwoordelijkheid nemen

Ik vraag een actieve houding van de cliënt om te werken aan jezelf, je overtuigingen, je gedrag en dan ligt de focus niet alleen op eten, waardoor je uiteindelijk andere keuzes maakt ten aanzien van voeding. Het gevolg is minder lichamelijke klachten, een gezonder gewicht en/of minder medicatie. Daarin ben ik niet een diëtist van weeklijsten en dagmenu’s, maar ondersteun waar nodig. 

Wil jij aan de slag? Bel of mail mij dan voor een afspraak. Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen bepalen wat jou gaat helpen!

Wil je eerst meer weten over vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar of ketenzorg? Lees dan hier verder.

Wil je meer weten over wat mij zowel bezig houdt in mijn werk als persoonlijk? Lees dan vooral mijn blog.

 

Wat anderen over mij zeggen

Patrick
Lees verder
De consulten heb ik als erg prettig ervaren. Er wordt geluisterd naar je en goede tips gegeven. Niets gedwongen en op je eigen tempo. Ik zelf spoot 4x per dag insuline en ben nu volledig van de insuline af, waarvan ik zelf dacht er nooit meer vanaf te komen, dus zeer tevreden.
Rens
Lees verder
Bij Danielle voelde ik mij gelijk op mijn gemak en ze kijkt verder dan alleen je voedingspatroon. Wist niet dat alles zo met elkaar te maken heeft.
Romee
Lees verder
Danielle geeft duidelijke uitleg en gebruikt daarbij afbeeldingen waardoor de informatie beter over komt en beter onthouden wordt. Hierdoor was ik erg gemotiveerd om mijn medicatie af te bouwen, wat deels ook is gelukt.
Hans
Lees verder
De gesprekken waren ontspannen en daardoor voelde ik mij heel snel op mijn gemak. Danielle sloot aan bij mijn belevingswereld en zoekt samen met mij naar mogelijkheden om zowel mijn eetgewoonten als leven anders in te richten. Dit heeft mij erg geholpen.