Blog |

Wat eiwitten en Kennispoort Regio Zwolle met elkaar te maken hebben

Een paar maanden geleden kreeg ik vanuit een warm contact bij Kennispoort de leuke vraag voorgelegd of ik wilde meedenken rondom het nieuw in de markt zetten van een eiwit verrijkt tussendoortje gericht op de doelgroep 65+.

Daar wilde ik graag in meedenken want was is nu leuker dan je kennis en ervaring delen met een productontwikkelaar en op deze wijze een product op de markt zien komen dat er nog niet is maar waar ik als diëtist en consument wel behoefte aan heb.

Een groot deel van mijn cliënten krijgt te weinig eiwit binnen, de hoofdmaaltijden en zeker ook de tussendoortjes staan boordenvol bewerkte koolhydraten. Dit komt onze gezondheid niet ten goede, niet voor de zieke, en zeker ook niet voor de gezonde mens ter voorkoming van ziekten. Ons lijf heeft minder bewerkte koolhydraten nodig en meer goede eiwitten en goede vetten. Eiwitten heeft ons lichaam nodig om sneller te herstellen na ziekte en voldoende spierkracht op te bouwen. Een product met minder bewerkte koolhydraten en meer eiwitten is veel verzadigend dan een product waar weinig vet en eiwit inzit, maar hoog in koolhydraten en/of zoetstoffen zoals een plak (zero) ontbijtkoek.

Kennispoort bracht mij in contact met Erik Altena van Daily Nutrition. We hebben leuke gesprekken gehad waarin we mijn en zijn kennis, behoeften en expertise deelden. Daarnaast mocht ik de verschillende ontstane eiwit verrijkte producten proeven en van commentaar voorzien. Waar ik met name erg enthousiast over ben zijn de eiwit verrijkte crackers, sticks en praline. De crackers zijn bijvoorbeeld een mooi tussendoortje en aanvulling op de hoofdmaaltijden voor mensen die gebaat zijn om vaker per dag te eten of niet aan hun eiwitbehoefte te komen. 1 proteïne cracker van 15 gram bevat 6 gram eiwit en 2 gram koolhydraten en 3 gram vezels.

Lees hier het artikel van Erik Altena van Daily Nutrition

Danielle

Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

De vrouwelijke energie en hormonen

Vrouwelijke energie in een wereld vol mannelijke energie.

Afbouwen van medicatie

Het omkeren van chronische ziekten als Diabetes en Hart- en Vaatziekten is een onderdeel van mijn werk waar ik veel energie van krijg.